Nosework 1,2,& 3

HUNDKURSER & FÖRELÄSNINGAR

Nyfiken på kurs? Vi har nya startdatum löpande Läs mer

Hundkurser sommar 2017 - hösten kurser är under planering!

Vi finns i Helsingborg, Lund, Malmö & Köpenhamn - alla raser är välkomna på våra kurser!

NOSEWORK 1,2 & 3

 

NB! Du har väl inte missa vi okcså har sommarläger i NW. Läs mer här

 

Nosework 1

Nosework - en en rolig hundsport,, som utmanar både dig och din hund, och dessutom ger er mer samarbete och glädje tillsammans. Nosework är för alla hundar, raser och ägare i alla åldrar och vill du inte tävla är det fortfarande en roligt, utmandende och lätt grej du kan göra tilsammans med hunden i vardagen.

 

På tävling så är det 4 olika moment, lådsök, inomhussök, utomhussök & fordonssök och man tävlar med 3 dofter: Eukalyptus, lavendel och lagerblad. På NW1 arbetar vi med Eukalyptus.

 

  • sök i behållare
  • inomhussök
  • utomhussök
  • fordonsök

 

 

Nose work 1 fortsättning

på NW1 fortsättning fortsätter vi med att hunden ska bli ännu bättre, snabbare, mer koncentrerad och mer tydlig i sin markering. Denna kurs är för dig som önskar fortsätt bli bättre och kanske vill tävla inom detta eller bare önskar ha mer kul och utmana hunden ännu mer i vardagen. Vi fortsätter med att söka inom de 4 ovanstående områden. På både NW1 och NW1 fortsättning arbetar hunden i koppel.

 

Nose work 2/Nose Work 2 fortsättning

På NW2 instroducerar vi en ny doft i form av lavendel. På NW 2 tränar vi inom de 4 olika momenten och vi tränar nu också med att hunden ska kunna nosa upp och markera 2 olika dofter. Hunden arbetar nu utan koppel. För alla som har gått Nosework 1 fortsättning.

 

På NW2 fortsättning fortsätter vi utmana hundarna ännu mer, ökar svårhetsgraden och samtidigt förbättre vi uppletandet och samspelet mellam hund och ägare ännu mer. Övningarna blir svårare och vi jobbar ännu mer i höjder.

 

Nose work 3/ Nose Work 3 fortsättning

På NW3 instroducerar vi en ännu en ny doft, denna gången lavendel. På NW 3 tränar vi fortfarande inom de 4 olika momenten och vi tränar nu med att hunden ska kunna nosa upp och markera 3 olika dofter. Hunden arbetar utan koppel. För alla som har gått Nosework 2.

 

På NW3 fortsättning fortsätter vi utmana hundarna ännu mer, ökar svårhetsgraden och samtidigt förbättrar vi uppletandet och samspelet mellam hund och ägare ännu mer. Övningarna blir nu ännu svårare, vi fortsätter jobba i höjder, och starter nu okcså upp på djupa sök vart hunden lära sig leta och hålla markeringan.

 

Nose work Behållare sök Specialkurs

På denna NW kurs jobbar vi enbart med behållaresök. Kursen rikter sig mot alla som har introducerat hunden för NW oavsett vilken klass det är. Vid anmälan skriver du vilka dofter hunden redan är introducerad i och vi jobbar med söken individuellt ut i från vilket nivå du och din hund befinner er på.

Ofta är det vid behållaresöken de flesta hundar blindmarkerar och därför är just denna kurs bra för dig som önskar stärka dig och din hunds sampel inom Behållersök. Eller du kanske bare vill fortsätta ha roligt och stärka hundens sökförmåga inom nose work, så är detta absolut också en rolig och lärorik kurs för dig och din hund.

 

NB: VI lär INTE IN DOFT VID DENNA KURS - ej heller jobbar vi med inlärning av markeringar, fast däremot finslippning av markering.

 

Nose work Fordon sök Specialkurs

På denna NW kurs jobbar vi enbart med Fordonsök och de störningsmomenter där kan vara inom den typen av sök. Vi jobbar med olika typer av fordon och kommer hålla till på olika platser. Kursen rikter sig mot alla som har introducerat hunden för NW oavsett vilken klass det är. Vid anmälan skriver du vilka dofter hunden redan är introducerad i och vi jobbar med söken individuellt ut i från vilket nivå du och din hund befinner er på.

Denna kurs är bra för dig som önskar stärka dig och din hunds sampel inom fordonsök och öka hundens koncentrationsförmåga inom detta. Eller du kanske bare vill fortsätta ha roligt och stärka hundens sökförmåga inom nose work, så är detta absolut också en rolig och lärorik kurs för dig och din hund.

 

NB: VI lär INTE IN DOFT VID DENNA KURS - ej heller jobbar vi med inlärning av markeringar, fast däremot finslippning av markering.

 

Nose work i Vardagsmiljö

På denna NW kurs jobbar vi i olika vardagsmiljö och de störningar som detta innebär och de störningsmomenter där kan vara inom den typen av sök. Vi jobbar i centrum, i skogen och vid vattnet. Kursen rikter sig mot alla som har introducerat hunden för NW oavsett vilken klass det är. Vid anmälan skriver du vilka dofter hunden redan är introducerad i och vi jobbar med söken individuellt ut i från vilket nivå du och din hund befinner er på.

Denna kurs är bra för dig som önskar stärka dig och din hunds sampel och bli bättre i att jobba även med störningar. Vi ökar hundens koncentrationsförmåga inom i de olika miljön, eller du kanske ganska enkelt bara vill fortsätta ha roligt med hunden inom NW.

 

NB: VI lär INTE IN DOFT VID DENNA KURS - ej heller jobbar vi med inlärning av markeringar, fast däremot finslippning av markering och konventrationförmåga vid miljöstörningar.

 

Nose work kurs i träningstävling

På denna kurs har vi lagt fupp 4 små sök inom samtliga moment innan du kommer på kursen och du kommer du och din hun kommer leta upp dofterna efter samma reglar och förutsättningar som hade det varit på en tävlling och du får me dig hem en kritik efter varje sök. Du får in rutiner inom start och tränar ut i från vilket nivå du och din hund befinner er på. Vi anmälan skriver talar du om för oss vilken doft/dofter du önskar vi använder.

 

Nose work kurs i träningstävling är en bra för dig som önskar stärka dig och din hunds sampel och bli bättre i tävlingssituationer. Vare gång kommer du få en träningstävlingsrunde och resterande tid använder vi till utvalde sökområden.

 

NB: VI lär INTE IN DOFT VID DENNA KURS - ej heller jobbar vi med inlärning av markeringar, kursen rikter sig till dom som önskar bli bättre inom tävling, stärka din hund innan den kommer på tävlingsbanan eller ganska enkelt bara tycker det är kul med utmaninger inom NW .

 

 

 

Mejla din anmälan till karina@youandyourdog-havefun.se eller ring/sms 0760 284 251

 

Vill du läsa mer om nosework eller tävlingsreglar gå gärna in på svenska noseworkklubbens hemsida snwk.se

 

HELSINGBORG

startdatum:

 

 

Januari NW1 nyb + fortsättning

Söndag 28 januari 15.15 - 16.45

6 ggr á 1 1/2 timmar, 1550 :-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

Mars NW2 nyb + fortsättning

Söndag 25 mars 15.15 - 16.45

6 ggr á 1 1/2 timmar, 1550 :-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

 

 

 

Storegård Hundpark/LUND

startdatum:

 

 

November NW 1 nyb + fortsättning

Måndag 20 november 18.00 - 19.3

5 ggr á 1,5 timmar, 1350:-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

Januari NW 1 nyb + fortsättning

Lördag 27 januari 15.30 - 17.00

6 ggr á 1 1/2 timmar, 1550 :-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

Februari NW 1 nyb + fortsättning

Måndag 5 februari 18.00 - 19.30

6 ggr á 1 1/2 timmar, 1550 :-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

Februari NW kurs i träningstävling

Måndag 5 februari 20.00 - 21.30

6 ggr á 1 1/2 timmar, 1550 :-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

Mars NW 1 nyb + fortsättning

Lördag 24 mars 15.30 - 17.00

6 ggr á 1 1/2 timmar, 1550 :-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

Mars NW 1 nyb + fortsättning

Måndag 26 mars 18.00 - 19.30

6 ggr á 1 1/2 timmar, 1550 :-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

Mars NW 2 nyb + fortsättning

Måndag 26 mars 20.00 - 21.30

6 ggr á 1 1/2 timmar, 1550 :-

10 ml hydrolat ingår i kursen

Max 8 deltagare

 

 

Augusti Läger i NW vecka 32 3 dagar

Fre- lör- söndag 09.00 - 16.00

10, 11 & 12 augusti, 2800 :-

Max 8 deltagare

 

 

 

NOSEWORK - ett roligt sätt att förbättra samarbetet mellan dig & hunden samt en nyttig aktivering i vardagen!

"Duka bord" med leverpostej.

Hämta apporten.

 

Lär din hund att skilja på olika saker den ska hämta.

"Hämta kopplet"

 

 

Hjälp i vardagen - hämta en öl en varm sommardag.

 

Tappat något på

promenaden? Hunden plockar upp spontant!

Ge din hund roliga uppgifter i vardagen!

Innehavere är gödkänd för F-skatt

Karina M. Nielsen

Tel:(+46) 0760 284 251 Senast uppdaterad 1 januari 2018

E-post: karina@youandyourdog-havefun.se

 

Vi har lokal hos:

Helsingborg: Hävertgatan 33 hos DJURRIKET

Lund: Storegård Hundpark hos Vet. Cecilie Brahme Storegårdsvägen 5, Bjärred & Lund City.

 

Copyright © 2011 - 2017 All Rights Reserved You & Your Dog - have fun!