FAMILJ HUNDTRÄNING - Diplomerad Hund & Hundägare

Nyfiken på kurs? Vi har nya startdatum löpande Läs mer

Hundkurser vår sommar 2022

Vi finns i Helsingborg, Kävlinge, Lund & Köpenhamn - alla raser är välkomna på våra kurser!

FAMILJHUNDTRÄNING

-  Hundträning för hela familjen

        Alla raser, storlekar och åldrar är välkomna på våra kurser!

Publicerad 19 maj 2014:


Den 1 januari 2014 införde vi hos You & Your Dog "FAMILJHUNDTRANING” - Hundträning för hela familjen. Detta har vi gjort för att säkra oss, att vi ger dig som hundägare, de bästa redskapen samt en vis erfarenhet, rutin och kunskap, så du i framtiden kan få en välfungerande, positiv och glad hund i vardagen.


Familjhundträningen är updelat i 3 olika faser: Diplomerad HUND & HUNDÄGARE, diplomerad AVANCERAD HUND & HUNDÄGARE och för famijler och personer som har stort intresse i och tycker det är kul med hund, har vi HALL of FAME HUND & HUNDÄGARE.


Som ett minimum rekommenderar vi alltid, att du och din  familj blir diplomerad HUND & HUNDÄGARE. Orsaken till detta är, att här får du samtliga grundkunskaper du och hunden behöver för att kunna lyckas i vardagen och vi säkrar dig att du känner vägen och vet du som en ansvarig hundägare ska få en vuxen, positiv samt almen lydig och samarbetsvillig hund. Systemet är väldig flexibelt och det är så klart helt upp till dig, när du går de enstaka kurser. För varje enstaka kurs kommer du få ett intyg och när du har de 3 intyg som krävs inom de olika faser kommer du få ditt diplom (NB. Du måste vara närvarande minst 75% av kurstillfällen för att få ditt intyg).


Vad händer om du har en vuxen hund som inte har gått kurs hos oss tidigare, men gärna vill ha diplom?

Alla hundar och raser i alla åldrar är välkomna hos oss. Har du gått kurs annanstans och vill du ha Hund & Hundägare diplom kräver det som en start att du går Vardagslydnad 1 och 2 valfria kurser. För hundägaren som redan har gått en del vardagslydnads kurser annan stans och vi ser att detta är en välfungerande hund, finns möjlighet att få dispens och HUND och HUNDÄGARE  diplom utlösas när du har gått 3 valfria kurser. Har du tidigare gått många kurser hos oss kan du självklart få dina diplomer direkt.


Vi ser fram emot ett helt nytt system som ger dig som hundägare de bästa möjligheterna för att kunna lyckas i framtiden! Har du frågor eller funderingar runt detta, tveka inte att ta kontakt med oss.


Varmt välkommen  / KARINA You & Your Dog

 


Diplomerad


HUND & HUNDÄGAREAtt bli Diplomerad HUND & HUNDÄGARE innebär att du och hunden har gått et vist antal kurser, däribland Valpkurs, Vardagslydnad 1 och 1 valfri kurs.


Dessa kurser säkrar dig som hundägare tillsammans med din nya kompis en vis erfarenhet, och ger dig och din oftast unga hund de grundkunskaper där behövs för att kunna lyckas och ha ett fint samspel i vardagen.


Exempel: Har du och din fyrbenta vän gått Valpkurs, Vardagslydnad 1 plus en valfri, ofta i form av Trix & Konster eller en annan aktiverings kurs innebär det att ni sammanlagt normalt har gått kurs mellan 35 och 40 timmar. Med denna kurserfarenhet hos You & Your Dog, bliver du och din hund diplomerade ”HUND & HUNDÄGARE”, vilket talar om for alla andra att ni nu er uppnått en vis grundkunskap och kompetens som en ansvarig hundägare.


OBS. Kursintyg ges endast om du är närvarande minst 75 % av varje kurs du går hos oss. Efter varje enstaka kurs kommer du få ett intyg för just den kursen. Missar du några ggr fråga gärna efter möjligheter för att kunna ta igen dom så du kan få ditt intyg och i det sammanhanget ditt diplom. Kom också ihåg att hela familjen är alltid välkommen att vara med på våra kurser.  Mer detaljerad info på väg...Diplomerad


AVANCERAD

HUND & HUNDÄGARE


Diplomerad AVANCERAD HUND & HUNDÄGARE är nästa steg och är för dig som tycker det är roligt att fortsätta och vill fortsätta utveckla grunderna, lära mer och bli ännu bättra. 


Här ingår Vardagslydnad 2 samt 2 andra valfria kurser. Du och hunden har nu en vis erfarenhet och rutin, hunden börjar så småningom att bli vuxen, och man ser nu att al den tid och träning som du och hunden har lagt ner tillsammans, börjar att ge ett riktigt fint resultat. 


Vi ser nu den positiva och mycket lydiga samt snart vuxna hund tillsammans med den erfarne hundägare, där nu självständigt och rent rutinmässigt löser problemställningar i vardagens ”hundliv” inklusive under träningen med hunden. Typisk vill hunden här vara mellan 1 ½ - 3 år. Detta betyder inte, att den inte kan vara äldre. För att bli diplomerad AVANCERAD HUND & HUNDÄGARE kräver det att du innan har et diplom som HUND & HUNDÄGARE och har varit närvarande minst 75 % av kurstiden. Mer detaljerad info på väg...
Diplomerad


HALL of FAME

HUND & HUNDÄGARE


HALL of FAME HUND & HUNDÄGARE är den nu mycket erfarne och genuine hundägare där bara älskar att lära sig nya saker och ha kul med hunden. Både hund och hundägare är nu mycket erfarne, vi ser den duktiga vuxna och glada hunden där tillsammans med sin ägare klarar alt till MVG.


Här ingår Vardagslydnad 3 i form av lös hund samt 2 valfria specialkurser. Hunden är mogen for att du kan ställa stora krav och samtidigt få riktigt bra träningsresultater i vardagen eller på specialkurserna. 


Vi ser att du som en kompetent och erfaren hundägare, där på grund av den al tid och träning du har lagt på hunden tidigare, nu kan hösta fina resultater i form av en vuxen mycket duktig, välfungerande och positiv hund med många fina färdigheter. Du som hundägare är nu också genuin erfaren samt har en vis kompetens inom träning och kan självständigt lägga upp nya träningsplaner och mål för träningen. 

Mer detaljerad info på väg...


GRATTIS! till de första Diplomerade HUND & HUNDÄGARE i 2014

Johanna, Johan och hunden EBBA från Susanne Thulins kennel Sunziris

Annika och hunden Calippo från  Susanne Thulins Kennel Sunziris

Mariann & Chico /Christina med Billy. Två första diplomerade HUND & HUND- ÄGARE enligt nya systemet.

Är du, din skola eller arbetsplats intresserad i en föreläsning eller kurs? - välkommen att kontakta oss.