Nosework 1,2,& 3

 HUNDKURSER & FÖRELÄSNINGAR 

Nyfiken på kurs? Vi har nya startdatum löpande Läs mer

Hundkurser vinter vår 2020

Vi finns i Helsingborg, Kävlinge, Lund & Köpenhamn - alla raser är välkomna på våra kurser!

NOSEWORK 1,2 & 3


NB! Du har väl inte missa vi okcså har sommarläger i NW. Läs mer här


Nosework 1

 

   Nosework - en en rolig hundsport,, som utmanar både dig och din hund, och dessutom ger er mer samarbete och glädje tillsammans. Nosework är för alla hundar, raser och ägare  i alla åldrar och vill du inte tävla är det fortfarande en roligt, utmandende och lätt grej du kan göra tilsammans med hunden i vardagen.


På tävling så är det 4 olika moment, lådsök, inomhussök, utomhussök & fordonssök och man tävlar med 3 dofter: Eukalyptus, lavendel och lagerblad. På NW1 arbetar vi med Eukalyptus.


  • sök i behållare
  • inomhussök
  • utomhussök
  • fordonsökNose work 1 fortsättning

på NW1 fortsättning fortsätter vi med att hunden ska bli ännu bättre, snabbare, mer koncentrerad och mer tydlig i sin markering. Denna kurs är för dig som önskar fortsätt bli bättre och kanske vill tävla inom detta eller bare önskar ha mer kul och utmana hunden ännu mer i vardagen. Vi fortsätter med att söka inom de 4 ovanstående områden. På både NW1 och NW1 fortsättning arbetar hunden i koppel.


Nose work 2/Nose Work 2 fortsättning

På NW2 instroducerar vi en ny doft i form av lavendel. På NW 2  tränar vi inom de 4 olika momenten och vi tränar nu också med att hunden ska kunna nosa upp och markera 2 olika dofter. Hunden arbetar nu utan koppel. För alla som har gått Nosework 1 fortsättning.


På NW2 fortsättning fortsätter vi utmana hundarna ännu mer, ökar svårhetsgraden och samtidigt förbättre vi uppletandet och samspelet mellam hund och ägare ännu mer. Övningarna blir svårare och vi jobbar ännu mer i höjder.


Nose work 3/ Nose Work 3 fortsättning

På NW3 instroducerar vi en ännu en ny doft, denna gången lavendel. På NW 3 tränar vi fortfarande inom de 4 olika momenten och vi tränar nu med att hunden ska kunna nosa upp och markera 3 olika dofter. Hunden arbetar utan koppel. För alla som har gått Nosework 2.


På NW3 fortsättning fortsätter vi utmana hundarna ännu mer, ökar svårhetsgraden och samtidigt förbättrar vi uppletandet och samspelet mellam hund och ägare ännu mer. Övningarna blir nu ännu svårare, vi fortsätter jobba i höjder, och starter nu okcså upp på djupa sök vart hunden lära sig leta och hålla markeringan.


Nose work Behållare sök Specialkurs

På denna NW kurs jobbar vi enbart med behållaresök. Kursen rikter sig mot alla som har introducerat hunden för NW oavsett vilken klass det är. Vid anmälan skriver du vilka dofter hunden redan är introducerad i och vi jobbar med söken individuellt ut i från vilket nivå du och din hund befinner er på.

Ofta är det vid behållaresöken de flesta hundar blindmarkerar och därför är just denna kurs bra för dig som önskar stärka dig och din hunds sampel inom Behållersök. Eller du kanske bare vill fortsätta ha roligt och stärka hundens sökförmåga inom nose work, så är detta absolut också en rolig och lärorik kurs för dig och din hund.


NB: VI lär INTE IN DOFT VID DENNA KURS - ej heller jobbar vi med inlärning av markeringar, fast däremot finslippning av markering.


Nose work Fordon sök Specialkurs

På denna NW kurs jobbar vi enbart med Fordonsök och de störningsmomenter där kan vara inom den typen av sök. Vi jobbar med olika typer av fordon och kommer hålla till på olika platser. Kursen rikter sig mot alla som har introducerat hunden för NW oavsett vilken klass det är. Vid anmälan skriver du vilka dofter hunden redan är introducerad i och vi jobbar med söken individuellt ut i från vilket nivå du och din hund befinner er på.

Denna kurs är bra för dig som önskar stärka dig och din hunds sampel inom fordonsök och öka hundens koncentrationsförmåga inom detta. Eller du kanske bare vill fortsätta ha roligt och stärka hundens sökförmåga inom nose work, så är detta absolut också en rolig och lärorik kurs för dig och din hund.


NB: VI lär INTE IN DOFT VID DENNA KURS - ej heller jobbar vi med inlärning av markeringar, fast däremot finslippning av markering.


Nose work i Vardagsmiljö

På denna NW kurs jobbar vi i olika vardagsmiljö och de störningar som detta innebär och de störningsmomenter där kan vara inom den typen av sök. Vi jobbar i centrum, i skogen och vid vattnet. Kursen rikter sig mot alla som har introducerat hunden för NW oavsett vilken klass det är. Vid anmälan skriver du vilka dofter hunden redan är introducerad i och vi jobbar med söken individuellt ut i från vilket nivå du och din hund befinner er på.

Denna kurs är bra för dig som önskar stärka dig och din hunds sampel och bli bättre i att jobba även med störningar. Vi ökar hundens koncentrationsförmåga inom i de olika miljön, eller du kanske ganska enkelt bara vill fortsätta ha roligt med hunden inom NW.


NB: VI lär INTE IN DOFT VID DENNA KURS - ej heller jobbar vi med inlärning av markeringar, fast däremot finslippning av markering och konventrationförmåga vid miljöstörningar.


Nose work kurs i träningstävling

På denna kurs har vi lagt fupp 4 små sök inom samtliga moment innan du kommer på kursen och du och din hun kommer leta upp dofterna efter samma reglar och förutsättningar som  hade det varit på en tävlling. Vi diskuterar fördelar och nackdelar, vi diskuterar starter och möjligheter, doft coh doftvandring Du får in rutiner och tränar ut i från vilket nivå du och din hund befinner er på. Vid anmälan skriver talar du om för oss vilken doft/dofter du önskar vi använder.


Nose work kurs i träningstävling är en bra för dig som önskar stärka dig och din hunds sampel och bli bättre i tävlingssituationer. Vare gång kommer du få en träningstävlingsrunde och resterande tid använder vi på utvalde sökområden.


NB: VI lär INTE IN DOFT VID DENNA KURS - ej heller jobbar vi med inlärning av markeringar, kursen rikter sig till dom som önskar bli bättre inom tävling, stärka din hund innan den kommer på tävlingsbanan eller ganska enkelt bara tycker det är kul med utmaninger inom NW .
Mejla din anmälan till  karina@youandyourdog-havefun.se eller ring/sms 0760 284 251


Vill du läsa mer om nosework eller tävlingsreglar gå gärna in på svenska noseworkklubbens hemsida snwk.se


KÄVLINGE/LUND

startdatum

10 ml hydrolat ingår i samtliga NW kurser


OBS för info om NW läger 2020 läs mer under läger eller klick här


Augusti


NW 1 nyb + fortsättning

Måndag 24 augusti 16,00 - 17.30. 6 ggr á 1,5 timmar, 1750 :- Max 6 deltagare


NW 1 nyb + fortsättning

Måndag 24 augusti 18.00 - 19.30. 6 ggr á 1,5 timmar, 1750 :- Max 6 deltagare


NW2 NW3  nyb + fortsättning

Måndag 24 augusti 20.00 - 21.30. 6 ggr á 1,5 timmar, 1750 :- Max 6 deltagare


NW2 kurs i träningstävling

Torsdag 26 april 15.00 - 17.00, 6 ggr á 2  timmar, 2050 :-Max 4 deltagare

För att alla ska lära sig mest optimalt på kursen filmas alla sök.


NW1 NW2 kurs i träningstävling (denna kurs är för dig som är övat och tävlingsinriktat)

Torsdag 26 augusti 17.15 - 19.15 6 ggr 2 timmar 2050 :- Max 4 deltagare

För att alla ska lära sig mest optimalt på kursen filmas alla sök.


NW2 kurs i träningstävling

Torsdag 26 augusti 20.00 - 22.00, 6 ggr á 2  timmar, 2050 :-Max 4 deltagare

För att alla ska lära sig mest optimalt på kursen filmas alla sök.


NW1 kurs nyb + fortsätting

lördag 29 augusti 15.30 - 17.00. 6 ggr á 1,5 timmar, 1750 :- Max 6 deltagareSeptember


NW1 samt NW2 kurs i träningstävling

Onsdag 2 september 14.00 - 16.00, 6 ggr á 2  timmar, 2050 :-Max 4 deltagare

För att alla ska lära sig mest optimalt på kursen filmas alla sök.


Fler kurser är under planering hösten 
NB. På vanliga NW kurserna startar vi upp i Kävlinge på Kävlinge Zoo (om inte annat står skrivit), sen under tiden kan där vara ggr vi tränar på annan plats (i närheten) för att byta miljö eller svårhetsgrad. Mer info om detta under kursen. Tävlingskurserna hålls första och främst på Wideröra Gård i Vallåkra och/eller i vår lokal i Kävlinge.
Mejla din anmälan till


karina@youandyourdog-havefun.se


eller ring/skicka sms  till 


0760 284 251

NOSEWORK - ett roligt sätt att förbättra samarbetet mellan dig & hunden samt en nyttig aktivering i vardagen!

Ge din hund roliga uppgifter i vardagen!

Innehavere är gödkänd för F-skatt                                                                                                                       

Karina M. Nielsen             

Tel:(+46) 0760 284 251                                                                                                                                          Senast uppdaterad 23 sept 2020      

E-post: karina@youandyourdog-havefun.se


Vi har lokal hos:

Helsingborg: OBS ny lokal efter 31 mars 2020: Wideröra Gård, Vallåkra

Kävlinge/Lund: Unionsgatan 14 hos Kävlinge Zoo, 244 30 Kävlinge & Lund City.


Copyright © 2011 - 2020 All Rights Reserved You & Your Dog - have fun!