Rally Mix


Välkommen till

You & Your Dog!HELSINGBORG

/Vallåkra Wideröra ård

startdatum 


Anmäl intresse!


Mejla din anmälan till

 karina@youandyourdog-havefun.se

eller ring/skicka sms  till  

0760 284 251RALLY MIX


RALLY MIX

- Den belönande hundsporten!

 

RallyMix erbjuder upp 150 skyltar uppdelade i sex olika klasser. På det viset får du möjlighet att utmana dig och din hund med roliga aktiviteter under en lång tid framöver. Klasserna är uupdelade i Träningsklass, Startklass, Klass, Klass 2, Klass 3 & Elitklass.
TRÄNINGSKLASS

RallyMixens första klass är Träningsklass, där din hund hela tiden ska vara i koppel och där det är tillåtet att belöna hunden under hela banan.


För att underlätta läsandet av skyltarna (gäller alla klasser) används silhuetter som ger en ledtråd till vad som ska ske vid skylten. Det hela är dessutom förtydligat genom att olika färger betyder olika riktning eller position. Blått symboliserar höger, rosa vänster och grått mellan. Det underlättar på så vis att på lite längre håll se vilket moment nästa skylt handlar om, så att man enklare kan planera sin bana. I träningsklassen fins 34 olika skylter.


RallyMix är lika belönande för hundar som för människor – det är helt enkelt en fantastiskt hundsport att jobba med och det är fantastisk att se ett så härligt samspel mellan hund och ägare!


För alla hundar över 6 mån - eller som har gått valpkurs.
TRÄNINGSKLASS fortsättning - Sekvenser och Banor

Vi fortsätter med skylterna i träningsklassen. Vi tränar sekvenser och banor och du kommer få ett bra flyt i banorna. Vi avsluter med en inofficiel tävling för de som har intresse sista gång, och för den som inte vill tävla kan det vara en rolig aktiveringsgrej.
STARTSKLASS

I Startklassen börjar det bli riktigt rolig! Grunden är lagt nu har du och har en bra relation med din hund. Du kan nu börja släppa hunden lös under längre och längre sträckor på banan, vilket leder till att du och din hudn blir mer fria i träningen.


I Startklass dyker de första hindren upp. Du och din hund får prova på lite agility. Hinderna är inte höga, vilket gör att alla kan vara med, även hundar som är yngre, äldre eller rent av har dåliga höfter. Det viktiga är inte hur högt man hoppar utan att man tar sig över.


Roliga tricks som man annars stöter på i freestylen blir okcså en del av banan. En bana i Startklass är väldigt varierad och riktigt rolig!
STARTSKLASS fortsättning - Sekvenser och Banor

 Vi fortsätter med skylterna i träningsklassen. Vi tränar sekvenser och banor och du kommer få ett bra flyt i banorna. Vi avsluter med en inofficiel tävling för de som har intresse sista gång, och för den som inte vill tävla kan det vara en rolig aktiveringsgrej.Vardagslydnad - vi hjälper dig att få en glad, nöjd och lydig hund in vardagen!

Stör inte viltet i skogen  - lär din hund gå på stigen.

Kontaktövning i centrum med störningar.

På V2  tränar vi i  centrum, i skogen och vid vattnet.